Review: Tiny Tower (iOS)

Tiny Tower is een spelletje waar je zelf je eigen wolkenkrabber moet bouwen. ’t Spel is qua graphics in 8 bit style gemaakt, wat het erg leuk maakt om te spelen. Op eerste gezicht denk je, wat is dit voor spel?! Maar als je er eenmaal aan begonnen bent is het erg verslavend.

Wat precies de bedoeling is: Je moet een wolkenkrabber bouwen, hier moet je verdiepingen gaan verhuren, restaurants in beginnen en ga zo maar door.

Je begint als manager van de wolkenkrabber en je taak is om allerlei dingen beschikbaar te maken in je complex. Dit gaat van appartementen tot restaurants. De appartementen die je bouwt kun je weer mensen in laten wonen. Die je daarna weer een baan in je wolkenkrabber kan geven. Als je de bewoners een baan geeft die ze niet leuk vinden, zullen ze dit niet leuk vinden en ongelukkig worden. Tijdens het spelen komen er telkens mensen in je complex binnen die naar een bepaalde verdieping wil. Heb je appartementen op bijvoorbeeld de 5e verdieping, en ze willen daar heen? Dan zullen ze in 1 van de appartementen trekken.

Als je alles goed doet in het spel, de juiste mensen op de juiste plekken, dan zul je behoorlijk omzet gaan draaien in je winkels die gevestigd zijn in je wolkenkrabber. Wat daarom wel van belang is, is dat je je voorraden goed op orde houdt anders kost het je omzet en klanten. Wat niet de bedoeling is.

Tijdens het spel, blijf je bezig. Dit maakt het spel erg leuk omdat er constant wel wat te doen is. Veel van dit soort spellen laten je gewoon toekijken en een tijd wachten voordat je weer verder kan. Dit spel doet juist het tegenovergestelde en zorgt ervoor dat je altijd wel bezig bent.

Hoe verder je in het spel komt, hoe duurder het wordt om een verdieping bij te bouwen. Omdat dat zo duur is, en je soms lang moet wachten voordat je weer geld hebt, kan dit wel eens enige irritatie opleveren. Desondanks, omdat je eigenlijk constant wel wat te doen hebt bij het spel, blijft het erg leuk en verslavend om dit spel te spelen.

Het spel is zeker een aanrader voor op de iPad. ’t Blijft gewoon leuk om te spelen.

Je kan het spel hier

downloaden (gratis)

Waardering 4/5

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.