Review: Speedtest.net for Android, iOS

Iedereen kent het wel, je wil graag weten wat voor download-/uploadsnelheid je op je mobiel haalt. Speedtest.net heeft hier een heel mooie applicatie voor gemaakt. De applicatie oogt lekker simpel en gebuiksvriendelijk, dat is hij ook. Als je de applicatie opgestart hebt, zie je een meter, met een knop Begin Test.

Dit spreekt allemaal voor zich.Als je de test hebt gestart , krijg je boven de meter te zien wat de resultaten zijn. In het midden van de meter staat de resultaten van de Pingreply, het aantal milliseconden dat de server nodig heeft gehad om een antwoord te geven aan het verzoek van je telefoon.

Kijken we verder in de applicatie komen we op het tabblad Settings. Op dit tabblad kan je een aantal instellingen wijzigen, je IPadres zien, en als je GPS aan hebt staan kan je ook je locatie zien. De dingen die je hier kan instellen is de Server waar je de test op wilt uitvoeren. De weergave van de snelheden, je kan kiezen uit kbps (Kilobits per seconde), Mbps (Megabits per seconde) en kB/s (KiloBytes per seconde). Tevens wordt er een historie van je testen bijgehouden. bij de settings kan je aangeven hoe je dat gesorteerd wilt hebben. Dit kan op Datum, downloadsnelheid en uploadsnelheid.

Vervolgens klikken we door naar het tabblad Results. Hier valt weinig over te zeggen. Hier zie je een overzicht van de resultaten van de testen die je uitgevoerd hebt met de applicatie.

Als laatste is er nog een tabblad About. Hier vind je informatie van de makers van de applicatie.

Je kan de applicatie hier downloaden. 

Waardering 5/5

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.