Review: Samsung Galaxy S6

Sinds iets meer dan een week ben ik de trotse bezitter van een nieuwe smartphone; de Samsung Galaxy S6. Dit toestel is het nieuwe vlaggenschip van Samsung, samen met de Galaxy S6 Edge. Lange tijd kon eigenlijk geen enkel vlaggenschip van Samsung de concurrentie aan met de iPhones van Apple. Maar met de Galaxy S6 is het gat tussen Samsung en Apple gedicht. 

Waarom de nieuwe Samsung lijkt op de iPhone? Alleen al het uiterlijk. Waar Samsung vroeger bekend stond om veel plastic in de behuizing van het toestel, is nu gekozen voor aluminium en glas. Gorilla Glass 4. Zowel aan de voorkant als aan de achterkant. De rand is zoals gezegd gemaakt van aluminium en lijkt daardoor op de iPhone 6. De aansluitingen zitten (net als bij de iPhone 6) aan de onderkant, en in dezelfde volgorde als bij de iPhone.

Qua uiterlijk lijkt de Samsung dus op de iPhone, maar waarin zitten dan de verschillen? Allereerst de camera. Aan de achterkant is gekozen voor 16 megapixel en aan de voorkant 5. Met die camera weet de Galaxy S6 fenomenaal mooie foto’s te maken. De telefoon is uitgerust met een octacore processor waardoor de telefoon gigantisch snel en soepel in gebruik is. Het scherm is denk ik het mooiste scherm dat ik ooit in een smartphone heb gezien. Samsung heeft gekozen voor een 5.1″ Super AMOLED scherm. Hierdoor is het scherm levendig en mooi helder.

Cruijf zei ooit dat ‘elk nadeel, z’n voordeel heeft’. Het nadeel van de Galaxy S6 is dat er geen SD-kaartje in kan. Het voordeel hiervan is dan weer dat qua capaciteit het kleinste model al over 32GB geheugen beschikt. Een ander nadeel is dat de batterij niet meer te vervangen is bij het nieuwe toestel. Maar op het gebied van de accu zijn er twee andere pluspuntjes. De S6 kan op een hele fancy manier opgeladen worden, namelijk draadloos. Door het toestel op een soort schijf te leggen, wordt hij opgeladen terwijl er geen snoertje aangesloten is. Ook is het mogelijk om binnen slechts tien minuten de telefoon te voorzien van een accuduur van 4 uur. Ideaal voor het moment dat je toch batterij nodig hebt, maar er niet veel tijd is om op te laden.

Ook ik heb getwijfeld tussen de iPhone 6 en de Samsung Galaxy S6. Waarom heb ik gekozen voor de S6? Het grote verschil tussen de twee telefoons zit eigenlijk in het eco-systeem. De iPhone draait op iOS, waar de Samsung draait op Android 5 Lollipop. Zelf heb ik een Samsung tablet (met Android) en een Chromebook waardoor de keuze voor mij gevallen is op de S6. De snelheid van de processors, het fantastisch mooie scherm, de mooie behuizing en het coole draadloos opladen maken deze telefoon tot de beste Android smartphone van dit moment.

Overtuigd van de Samsung Galaxy S6 en zou je er graag zelf 1 willen? Neem dan eens een kijkje op deze website.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.