Review: Remax Sports Bluetooth headset

Muziek, het is heerlijk als je bijvoorbeeld een rondje gaat hardlopen. Het enige, het kabeltje van de oordopjes… Negen van de 10 keer zit het kabeltje in de weg, of komt ergens achter vast te zitten… Dit probleem kwamen wij ook tegen. Wat is er dan handiger dan draadloze oordopjes? Wij hebben de proef op de som genomen met de Remax Sports Bluetooth oordopjes.

De oordopjes komen in een mooie verpakking, en alles wat je nodig bent zit er bij. Van een oplaadkabeltjes tot verschillende dopjes voor in je oren (niet alle oren zijn even groot ;)). De oordopjes zijn makkelijk te verbinden via Bluetooth (scheelt ook gedoe met telefoonhoesjes). Het linker en rechter oordopje is verbonden via een kabeltje, deze kabel is zo’n 70 centimeter lang en kan wat “ingekort” worden met een schuifje, zodat de kabel beter achter je nek langs zit.

In de oordopjes zit een batterij van 70 mAh, dit is genoeg voor zo’n 3,5 uur muziek of tot 5 uur bellen. Mocht je de dopjes vergeten uit te schakelen, dan kunnen ze tot 140 uur standby staan en in 2 uur tijd zijn de dopjes weer volledig opgeladen. Op de oordopjes zelf zitten een aantal knoppen, hiermee kan je de oordopjes aan/uit zetten, koppelen via bluetooth, het volume regelen, opnemen en gesprekken beeindigen. De koptelefoon is niet voorzien van een slot voor een geheugenkaartje, deze ben je ook niet nodig, gezien je tegenwoordig alles eigenlijk wel kan streamen via je mobiele telefoon (spotify, google music).

Omdat de koptelefoon via Bluetooth wordt verbonden waren wij in eerste instantie wat terughoudend over de geluidskwaliteit. Maar de geluidskwaliteit viel ons 100% mee en zijn hier erg tevreden over. Een mooi vol geluid, dat is wat je hoort als je de oordopjes gebruikt. Een lekkere bass, mooie tonen. Ook als je de oordopjes wat harder zet, dan vervormt het geluid niet.

Onze conclusie, de Remax Sports is een erg fijne Bluetooth headset die doet wat hij moet doen, geen gedoe meer met bijvoorbeeld Wiko Lenny 3 hoesjes (of een ander toestel natuurlijk), de bewegingsvrijheid, tijdens het sporten blijven de dopjes goed op hun plek. Kortom, een aanrader voor het sporten en als je geen gedoe wil met kabeltjes.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.