Review: Redpepper Dot Waterproof Case Samsung Galaxy S5 plus/neo

Een goede telefoonbescherming is toch wel één van de belangrijkere dingen tegenwoordig. Daarom, voor ons een goede reden om de Redpepper Dot Waterproof Case voor de Samsung S5 Neo eens aan de tand te voelen.

De case is waterdicht en zou een val van 2 meter hoogte kunnen hebben en heeft een leuke prijs van € 19,95. Dit vraagt er natuurlijk om om getest te worden.

De case komt met een duidelijke handleiding hoe je hem moet testen en hoe je je telefoon er in moet doen. De eerste stap is testen of hij daadwerkelijk waterdicht is, dit vonden wij wel bijzonder. Hoe je dit moet testen? De case volledig dicht maken, in een bak water en een glas er boven op zetten. Dit een uur laten staan. Dit hebben wij dus getest, en nee, er was geen drup water te vinden in de case.

De volgende stap is nu dus, de telefoon in de case doen. De case sluit perfect om de telefoon voelt goed en stevig aan. Je scherm is gelijk beschermd door de ingebouwde screenprotector welke los op het scherm ligt. Je zou verwachten dat hierdoor het scherm minder goed zou reageren, maar dit is niet het geval. Het scherm blijft gewoon goed reageren.

Redpepper heeft een handige oplossing bedacht voor het aansluiten van je headsetje, ze hebben een kabeltje bijgeleverd welke je in de case kan draaien zodat hij waterdicht blijft. Als je deze niet aangesloten hebt, dan zit er een dopje op de aansluiting. Voor het opladen kan je het klepje aan de onderkant open maken en vervolgens je USB kabel aansluiten.

Misschien een “klein” nadeel, je telefoon wordt van deze case wel groter en dikker. Maar dat zal bijvoorbeeld een iPhone SE hoesje of andere GSM hoesjes ook doen.

Onze conclusie, zoek je een goede bescherming voor je S5 Neo, dan is deze case zeker een aanrader. En voor de prijs hoef je het zeker niet te laten.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.