Review: RapidFire (Android)

RapidFire geeft je de mogelijkheid om een bericht en foto’s met 1 klik op meerdere social networks te delen. De ondersteunde netwerken: Twitter, Facebook, Foursquare, LinkedIn, Identia.ca, Last.fm, MySpace en wellicht in de toekomst nog meer!

Zodra je je account gekoppeld hebt aan de applicatie is het klaar. Je hoeft dan niet meer in te loggen om een update te kunnen doen.

Wat erg aanspreekt is, dat je alle netwerken vanuit 1 applicatie kan benaderen. Dit scheelt een boel losse applicaties installeren. Je kan in de applicatie aangeven door een vinkje te zetten bij het betreffende netwerk, waar je het op wil zetten. Dit is de kracht achter de applicatie.

Zoals eerder gemeld, je kan niet alleen update’s sturen maar ook plaatjes, wat erg handig is om bijvoorbeeld een leuke foto te delen. Het enige is dat het uploaden niet altijd helemaal goed gaat als je een foto maakt. Je krijgt dan een RapidFire logootje te zien. Dit probleempje lijkt zich niet voor te doen als je een foto uit je gallerij haalt.

Voor het delen van foto’s op Twitter kan gekozen worden uit Mobypicture en Yfrog voor het delen van foto’s.

Helaas is het (nog) niet mogelijk om statusupdates van anderen te lezen in deze applicatie. Je kan dus niet met zekerheid zeggen of het allemaal goed is gegaan met het updaten.

Je kan de applicatie hier downloaden (gratis)

Waardering: 3,5/5

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.