Review: Philips SHL3160 On Ear koptelefoon

Goed geluid is natuurlijk een must als je muziek wilt luisteren. Maar je kan natuurlijk niet altijd en overal maar met je smartphone (of ander apparaat) gewoon je geluid aan zetten en je muziek gaan luisteren. Op dat moment kom je uit bij oordopjes of een koptelefoon. Onze voorkeur gaat uit naar een koptelefoon, daar de oortjes meestal net te groot of net te klein zijn en dus uit je oren vallen. Nu hebben wij de Philips SHL3160 aan een test onderworpen en moeten zeggen dat hij zeker goed bevalt! Ook al heb je bijvoorbeeld een Moto Z case om je telefoon.

Wij zijn de test begonnen met een wat oudere smartphone, een Samsung Galaxy Nexus, bij deze telefoon waren wij wat minder tevreden over het geluid wat dit toestel gaf via de oordopjes. Eenmaal deze koptelefoon aangesloten waren wij positief verbaast, een mooi vol geluid komt er uit de koptelefoon. Wij hebben hiervoor geen equalizers of andere instellingen aangepast. Na wij dit toestel hadden getest hebben wij de WileyFox Spark Plus aangesloten en wederom verbaast over het geluid, nog mooier en voller dan vanuit de Nexus. Op de Spark Plus hebben wij wel wat instellingen aangepast via de standaard AudioFX app die op het toestel zit en hebben geen negatieve punten gevonden. Het enige wat opviel is dat de koptelefoon niet heel hard wil, maar dit is zeker geen probleem omdat de oorschelpen over je gehele oor vallen en dus het omgevingsgeluid vrijwel allemaal wegneemt. Om de test compleet te maken hebben wij de koptelefoon ook nog aangesloten op een laptop, wederom goed geluid.

Over de bouw van de koptelefoon zijn nagenoeg alleen maar positieve dingen te melden. De koptelefoon zit zeer degelijk in elkaar, is zeer prettig te dragen. Het enige wat we als minpunt zouden kunnen noemen is de kabel, de kabel is “maar” 1,2 meter lang, dit kan soms net te kort zijn. Wat wel heel prettig is, je kan de koptelefoon opvouwen, dit maakt het mogelijk om hem makkelijk mee te nemen in bijvoorbeeld je 13 inch Macbook Pro hoes. Onze conclusie is dus ook, wil je een koptelefoon voor een leuke prijs? Dan is deze zeker een aanrader om bij je telefoon accessoires te hebben.

Specificaties
Philips SHL3160BK On-Ear koptelefoon

  • Werkt dankzij de standaard audio ingang met de meeste smartphones
  • Produceert indrukwekkend geluid dankzij de neodymium-luidsprekerdrivers
  • Perfect voor gebruik op plekken met veel omgevingsgeluid
  • Compact op te vouwen om gemakkelijk mee te nemen
  • Beschikt over een buitengewoon krachtige bass
  • Met een maximale power input van 1500mW
  • Komt met een kabel van 1,2 meter lang
  • Heeft een gevoeligheid van 107 dB
  • Groot frequentiebereik van 8 tot 22.000 Hz
  • 1 jaar garantie

philips-on-ear-koptelefoon-foldedphilips-on-ear-koptelefoon-shl3160bk

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.