Review: Open Signal Maps (Android)

Open Signal Maps is een erg handig programma als het aankomt op het zoeken van signaal. De applicatie ondersteund GSM, CDMA, 4G, 3G en 2G. Het programma laat netjes zien wat de sterkte vanhet signaal is, en welke richting de mast staat.

Tevens kan je gedetailleerde informatie zien over de sterkte van het signaal, de resultaten op je SD-kaartje opslaan en er is een (beta) mogelijkheid om een widget te gebruiken.

Wil je een beter signaal? Volg de pijl, en je zou een beter signaal moeten krijgen. Uiteraard kan het programma niet altijd goed aangeven waar de mast staat, maar proberen kan altijd toch?

De applicatie laat zien waar je het beste signaal hebt, en welke richting je op moet gaan voor een eventueel beter signaal. Alles is netjes te zien via een signaal meter, die in percentages laat zien wat je signaal sterkte is. Ook is de mogelijkheid aanwezig om Wi-Fi hotspots in je buurt te kunnen zien. Hiervoor kan je een tab aan klikken.

Wat een leuke bijkomst is, het tabblad Graph. Hier zie je een overzicht wat je bereik is geweest over een langere periode. Dit geeft duidelijk inzicht wat je beste signaal is, waar je het beste bereik hebt in de betreffende omgeving.

Via de applicatie heb je ook de mogelijkheid om een speedtest te doen om te kijken wat de snelheid van je dataverbinding is. Hiervoor heb je 2 opties, snel en “More Accurate” hetgeen voor zichzelf spreekt. De resultaten worden berekend door een bestand dat naar een remote server wordt gestuurd en opgehaald.

De applicatie is erg makkelijk in gebruik. Je wordt zelfs geholpen om je GPS en data aan te krijgen de eerste keer als je de applicatie opstart.

Al met al, een simpel doch handig programma.

Je kan de applicatie hier downloaden

Waardering: 3,5/5

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.