Review: Online Radio

Wie luistert er nou niet eens naar een livestream op internet? Dit is de uitgelezen applicatie om online radio te luisteren op je iPad. Zelf had ik eerst de Free versie geinstalleerd, maar was snel om naar de Volledige versie. De applicatie biedt een breed scala aan livestreams van Online radio. 

Je kan het op Genre en per land sorteren. Zelf maak ik het meest gebruik van de Genre optie, omdat ik niet mijn favoriete genre in alle landen kan vinden.

Het startscherm van de applicatie laat je gelijk een overzicht van de Genres zien, gesorteerd op alfabet. Tevens staat er aangegeven hoeveel stations er van dat Genre zijn. Bijvoorbeeld “Dance-Pop (15)” dat wil zeggen, er zijn 15 stations met dit genre. Als je dan een genre aanklikt, dan krijg je een onderverdeling in landen als dit aangegeven is door de stream. Hier kan je wederom zien hoeveel stations er uit dit land zijn. En zo wordt het verder uitgesorteerd.

Het landen systeem werkt bijna het zelfde. Alleen zijn de schermen van het Genre en land omgedraaid, dus je selecteert eerst een land en vervolgens een Genre. Op deze manier kan je doorklikken totdat je een stream opent. Heb je dit gedaan, dan krijg je een scherm met info over je stream. Vanuit hier heb je de mogelijkheid om terug te gaan naar het scherm waar je een selectie kan maken qua genre etc…. De stream loopt dan gewoon door totdat je een andere stream hebt geselecteerd.

Om het makkelijk te maken heb je ook een optie om de kanalen die je leuk vindt in je favorieten te zetten. Deze kan je eenvoudig via het menu weer oproepen, en zo kan je weer makkelijk en snel naar je lievelingsradiostations.

Het voordeel van de betaalde versie is, hiermee kan je op je iPad gewoon terug naar je homescherm, en de muziek blijft gewoon doorgaan. Heb je de Free versie, dan stopt hij zodra je op de Home-button drukt. Kortom, luister je veel naar online muziek, dan is deze applicatie zeker een aanrader. Wil je streamen en wat anders doen? Dan is de betaalde versie zeker aan te raden.

Je kan de applicatie hier downloaden. (Gratis versie)

Je kan de applicatie hier downloaden. (Betaalde versie, 3,99)

Waardering: 5/5

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.