Review: AudioVroom, muziek ontdekken door een spelletje te spelen

Je speelt graag spelletjes en je houdt erg veel van muziek. Zou het niet tof zijn om dat te kunnen combineren? Vanaf nu is dat mogelijk met de app genaamd AudioVroom.

Medeoprichter Marcos Lara legt uit: “Onze inspiratie kwam uit de wens om muziek met elkaar te delen, maar door copyrightkwesties en de beperkingen van bestandsdeling, kwamen we twee jaar geleden op een ander idee: om muziek te streamen volgens een abonnementenmodel. Het uitwisselen van voorkeuren is volkomen legaal.”

 

Wanneer je deze app hebt installeert, zal deze na het opstarten ervan je iTunes bibliotheek doorzoeken om alvast een eerste indruk te krijgen van jouw muzieksmaak.Vervolgens kun je je eigen radiostation aanmaken op basis van soortgelijke artiesten en bands. Vervolgens kun je muziek gaan luistere.
Hoor je iets wat je niet geheel bevalt dan kun je dat nummer overslaan. Dit ” overslaan” kun je maximaal 6x per uur doen. je kunt de nummers waardering geven aan de hand van de tags ‘love’, ‘wtf?’ en ‘fail’. Wanneer je een nummer leuk vind en dus tagged met ‘love’ zal deze aan een lijst worden toegevoegd zodat je deze op een later tijdstip nog eens kunt beluisteren. Hoe meer muziek je luistert, hoe meer punten je verdient, des te meer muziek je mag beluisteren in deze app.
Je begint met een saldo van 1000 punten welke je desgewenst kunt uitbreiden door punten te kopen als het je te langzaam gaat. Wil je graag onbeperkt kunnen luisteren zonder je punten te hoeven verdienen, dan kun je voor $40,- per jaar een abonnement kopen.
De app ondersteunt ook het gebruik van “bump” met deze app kun je je voorkeuren delen met andere gebruikers. In de app kun je ook zoeken naar nabije DJ’s om te zien waar zijn naar luisteren. Je kunt hun playlists bekijken en je eigen nummers toevoegen. Het nieuwste project is DJ Mode, waarbij een radiostation gemaakt wordt op basis van de voorkeuren van alle mensen in een ruimte. Ze moeten dan wel allemaal AudioVroom geïnstalleerd hebben. Een soort crowdsourced afspeellijst dus. Eén minpuntje: de app bevindt zich nog niet in de Nederlandse App Store.
Om deze app te kunnen downloaden heb je dus een Amerikaans account van de appstore nodig. Of en wanneer deze app naar de Nederlandse appstore komt is helaas nog niet bekend.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.