Review: MessageMe; Beste WhatsApp alternatief tot nu toe

imagesWe horen jullie al denken; alweer een Whatsapp kloon? Ja inderdaad, er is weer een nieuwe speler op de markt die zich richt op “instant messaging”, en dat op zo’n overzichtelijke manier doet dat, de app je als WhatsApp-gebruiker meteen vertrouwd aanvoelt. Tegelijk heeft de applicatie waarmee je elkaar gratis berichten stuurt, veel meer opties. Zo kan je elkaar foto’s onder kliederen en YouTube-video’s of zelfs liedjes versturen.

Naast het versturen van liedjes, youtube-video’s en tekenen op foto’s en afbeeldingen van anderen en uit je fotoalbum, zijn er nog meer bijzondere mogelijkheden van berichten sturen. Zo kan je foto’s ook direct vanaf de sociale netwerken Facebook en Instagram of Google-foto’s online versturen. Eigen video’s delen is ook geen probleem. Verder kan je je locatie versturen en is er een walkietalkie-functie. Die is grappig: selecteer de functie en je kan overal drukken om op te nemen en met elkaar te blijven praten. Pas als je Done drukt, ga je terug naar de standaard manier van berichten sturen. Je schakelt op die manier gemakkelijk tussen tekstchatten en audiochatten.

MessageMe verpakt de verschillende verstuur mogelijkheden erg handig. Druk op de plus naast je tekstvak voor een nieuw bericht en je ziet mooie vierkante icoontjes waarmee je kan kiezen tussen de opties. Naast de aankondiging ‘stickers’ is er nog een ander vakje donkergrijs en onbruikbaar: Money. Met deze laatste optie, is het in de toekomst mogelijk om geld te “versturen” naar je contacten.

MessageMe lijkt meteen vertrouwd in z’n opzet. Je maakt je telefoonnummer bekend om een account aan te maken en te bevestigen met een toegestuurde code. Daarna heb je een naam waarop je te vinden bent, maar ook een eigen pincode waarop andere gebruikers je kunnen vinden. Je kan de app verbinden aan je adresboek, Facebook en binnenkort ook Twitter om vrienden te vinden, maar dit is niet verplicht. Na je eerste aanmelding kun je chatten met een bot om alle mogelijkheden te proberen. Verder valt op hoe gebruiksvriendelijk de app meteen is. Met het pennetje rechtsboven begin je een chat of groepschat. Onderin staan drie tabjes: de centrale met een overzicht aan berichten, een linker met contacten onder elkaar en de rechter met je eigen profiel en toegang tot instellingen zoals account- en sociale netwerken-beheer. Je kan jezelf behalve een profielfoto ook een header à la Facebook en Twitter geven.

Aan de app zal het wat ons betreft niet liggen: MessageMe is beschikbaar voor iOS en Android, is handig, sneller dan whatsapp en zit vol leuke manieren om berichten te versturen. Maar zoals voor elke instant messaging-app geldt, is dé grote uitdaging voor MessageMe het opnemen tegen het reeds ingeburgerde WhatsApp Messenger. En dat zal niet makkelijk worden gezien WhatsApp de eerste app is die praktisch iedereen voor de iPhone of zijn android telefoon koopt.

Een heel groot voordeel is dat deze app ook op je tablet werkt, alleen kun je hem helaas alleen nog maar in portret-modus gebruiken. Nog een groter voordeel van MessageMe is dat je deze app op verschillende apparaten tegelijk kunt gebruiken en dat kan bijvoorbeeld met WhatsApp weer niet.

Kortom; echt een app met potentie. We willen jullie als bezoekers dan ook vragen om de app te downloaden en installeren om vervolgens jullie bevindingen te delen in de comments. Tevens kun je onze poll over deze app invullen, of de app het zal gaan maken of niet. Wat wel opvalt is dat in beide appstores de reacties lovend zijn.

Je kan de Android versie hier downloaden

Je kan de iOS versie hier downloaden

MessageMe1

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.