Review: Layout by Instagram

Instagram, iedereen kent het wel, een foto maken, een filter er over om het nog mooier te maken en delen maar! Nu heeft Instagram de fotoapplicatie Layout uitgebracht. Makkelijk en snel een collage maken van diverse foto’s.

Zelf maak ik nog wel veel foto’s en was opzoek naar een makkelijke applicatie om een collage te maken. Bij toeval kwam ik Layout tegen en besloot deze maar eens te proberen. De eerste indruk van de applicatie was erg goed. Een simpel maar erg handige interface.

Eigenlijk stelt het niks voor om een leuke collage te maken. Je selecteert maximaal 9 foto’s die je hebt gemaakt of gaat maken en kiest een indeling. In de indeling kan je nog weer truckjes uithalen met de foto’s. Zo kan je ze schuiven, draaien, spiegelen enz.

De interface is verdeeld in drie tabs, Gallerij, Gezicht en Recent. De gallerij spreekt voor zich, gezicht, hier kan je de foto’s met een gezicht vinden (wat niet altijd helemaal klopt) en recent, hier zijn de dertig meest recente foto’s te vinden.

Heb je een mooie collage gemaakt, dan heb je drie opties waar je uit kan kiezen. Instagram, Facebook en More. Als je voor de Instagram optie kiest heb je de mogelijkheid om de collage in Instagram nog verder te bewerken met een (leuke) filter en vervolgens delen, de Facebook optie spreekt voor zich en onder More kan je kiezen voor andere platformen als Whatsapp, Twitter en Mail.

Om Layout te kunnen gebruiken ben je geen account nodig, in tegenstelling tot Instagram. Het inloggen is voor veel gebruikers toch een drempel om de applicatie niet te gebruiken. Volgens ons is deze applicatie zeker een aanrader om eens te installeren en te proberen. Één kleine opmerking, de eerste keer opstarten van de applicatie kan iets langer duren, daar het de foto’s moet indexeren.

google_play_badge_152x55

IOS_Appstore

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.