Review: LauncherPro for Android

Ben je flauw van je Stock Homescreen op Android? Wil je een keer wat anders? Gebruik dan LauncherPro voor Android. Deze biedt een alternatief homescreen, welke je redelijk ver naar smaak kan aanpassen. 

Zelf heb ik hem getest op een T-Mobile Pulse (Huawei U8220), met Android 2.1 er op. Hier draait de launcher vrij goed op. Niet geheel stottervrij, maar acceptabel.

Je kan bijna alles aanpassen op je homescreen in Launcher pro. Je dock is scrollable, hier kan je alle applicaties neer zetten die je er graag wilt hebben. Je hebt een instelbaar aantal vensters, (scrollbare) widgetondersteuning etc…. Wat het aantal in te stellen vensters wil betekenen, is dat je niet aan de standaarden van de ontwikkelaars vast zit.

Het aantal instellingen wat je kan doen met LauncherPro kan in eerste instantie overkomen als veel te veel, maar als je er eenmaal mee aan het spelen bent, kom je er achter dat alle instellingen die je kan doen wel nut hebben om de applicatie/je homescreen volledg naar je smaak aan te passen.

Wat zeker een voordeel is, het dock onderin kan je ook mee scrollen, dat wil zeggen, je kan er zelf ook applicaties aan toevoegen, dus weer iets wat je naar je eigen smaak kan aanpassen en invullen. Wat ook een mogelijkheid is, zelf vind ik hem niet zo handig, je kan je notificatiebalk bovenin je scherm ook laten verdwijnen. Door op je menu knop te drukken komt hij wel tevoorschijn. ’t Was handiger geweest als je hem met je je vinger weer tevoorschijn zou kunnen krijgen.

Het is lastig om alle functies van LauncherPro in deze review te gaan benoemen omdat het er zo veel zijn. Maar het is zeker de moeite waard om de applicatie te installeren of te testen.

Je kan de applicatie hier dwnloaden.

Waardering: 4,5/5

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.