Review: Kaspersky Internet Security Multi-Device

android-logo-whiteVirusscanners… Er zijn een boel van. Wij hebben Kaspersky Internet Security Multi-Device getest omdat dit ook op Android gebruikt kan worden. Met de licentie (€ 69,99) mag de virusscanner op 3 apparaten worden geïnstalleerd.

Alles wat je doet op je PC/Mac/Android apparaat wordt beschermd door de Kaspersky Lab-technologieën. Dat wil zeggen, altijd een up to date virusscanner.

 

 

Wat bied het pakket nou eigenlijk?

  • Bescherming tegen malware – voor realtime bescherming tegen computervirussen en internetdreigingen
  • Internetbeveiliging – om je gegevens en je geld te beschermen wanneer je op het web surft, bankiert of winkelt
  • Identiteitsbescherming – via de Virtueel toetsenbord- en Veilig toetsenbord-technologieën van Kaspersky
  • Anti-phishingbescherming – om te voorkomen dat cybercriminelen toegang krijgen tot je persoonlijke informatie
  • Geavanceerd ouderlijk toezicht – om ervoor te zorgen dat kinderen veilig het web op kunnen

Om te beginnen met de installatie van het pakket dient er eerst een account aangemaakt te worden bij Kaspersky. Nadat er een account is aangemaakt kan je het pakket downloaden of een link sturen naar het apparaat waar je het op wil installeren.

Kaspersky Internet Security voor Android is een volledig beveiligingspakket voor je Android device en heeft meer opties dan de gemiddelde virusscanner voor Android. Zo kan je vanuit het pakket ook telefoontjes en berichtjes blokkeren die je niet wenst te ontvangen. Ben je aan het surfen (met Chrome) dan heb je ook de optie om pagina’s als onveilig te markeren en worden alle downloads gescand op malware. Kortom een goede beveiliging voor je Android apparaat.

Voor iOS is het beveiligingspakket (nog) niet beschikbaar. Als je een nieuw apparaat toevoegt is iOS wel beschikbaar, maar dit is de Kaspersky Password Manager. Deze kan als enige op een iOS apparaat worden geïnstalleerd.  Desondanks dit het enige pakket is wat geinstalleerd kan worden op iOS, is het geen volledige Password Manager. Je kan op je PC en Mac maximaal 15 wachtwoorden invoeren en op je mobile device moet je na 6 dagen een licentie afnemen. Ergens hadden wij verwacht dat voor iOS het pakket wel gratis zou zijn aangezien er verder geen opties zijn binnen het pakket.

Om het geheel te kunnen beheren kan je via de pagina van Kaspersky inloggen. Op het dashboard kan je zien welk product er geinstalleerd is op welk apparaat en wat de status (Protectie status/Virus definities) van elk apparaat is.

Ook is op de pagina te zien wat de status is van je licentie en wanneer deze verloopt. Als je hier dieper gaat, dan kan je ook je activatiecode achterhalen om het pakket te activeren als je licentie problemen hebt.

Voor een stukje extra veiligheid van je Android apparaat kan je het Protection Center gebruiken voor een stukje remote beheer. Zo heb je de mogelijkheid om te kijken waar je android device is, een geluid afspelen, een foto maken van degene die op dat moment je Android apparaat gebruikt, data verwijderen en een Factory Reset uitvoeren. Allemaal dingen om de veiliheid van je persoonlijke/vertrouwelijke data te beschermen.

Zelf zijn wij wel te spreken over de bescherming welke Kaspersky bied. Zeker het stukje Android beveiliging is een aanrader.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.