Review: iPega Digitale Adem Alcohol Tester voor iOS apparaten

Een alcohol tester voor een iOS apparaat? Ja! Die is er! De iPega Digitale Adem Alcohol Tester is een kleine en compacte alcohol tester welke je makkelijk meeneemt. Dit apparaat is in staat om het alcohol niveau in je adem te meten. Erg leuk voor op feestjes om te kijken hoeveel je nou eigenlijk gedronken hebt. Het apparaat is geen aparte batterijen nodig omdat hij gebruik maakt van de batterij van je iOS apparaat. Je hoeft geen aparte app te installeren om het apparaat te gebruiken. Het enige, je moet je iDevice ontgrendeld hebben.

Terugkomend op het apparaat, om het aparaat te gebruiken sluit je hem aan op de dockconnector van je iDevice, vervolgens zet je hem aan met het knopje op de zijkant. Na ongeveer 10 seconden is het apparaatje opgestart en kan je beginnen met blazen. Op het LCD schermpje is af te lezen hoelang je nog mag blazen. Vervolgens geeft het apparaatje het resultaat aan.

Als de tester de volgende resultaten leest dan zal je “Waarschuwing” zien staan:

  • 0,02% BAC (of 0,2 g / l) tot 0,05% BAC (of 0,5 g / l)
  • 0,05% BAC (of 0,5 g / l) tot 0,08% BAC (of 0,8 g / l)

Als de tester de volgende resultaten leest dan zal je “Gevaar” zien staan:

  • Over & EQUAL 0,05% BAC (of 0,5 g / l)
  • Over & EQUAL 0,08% BAC (of 0,8 g / l)

Uiteraard hebben wij de proef op de som genomen en na het drinken van een biertje hebben wij een test afgenomen. Het resultaat hier was 0.7 g/l en we kregen dus een waarschuwing in het scherm te zien. Ook hebben wij getest zonder wat gedronken te hebben, en het resultaat was hier zoals verwacht gewoon 0.00. Niks aan het handje dus. Een kanttekening: Deze alcohol tester heeft geen officiële certificering, de metingen zijn niet juridisch bindend en mag niet worden ingeroepen om je rijvaardigheid te testen. Daarom zouden we je aanraden, als je alcohol hebt gedronken, niet te rijden!

Het is dus een erg leuke gadget om te hebben! Via de website van Mobilefun.nl kan je de iPega Digitale Adem Alcohol Tester kopen. De prijs van het apparaatje is € 31,99, maar dat is hij zeker waard!

Het apparaatje kan gebruikt worden op de iPhone (3, 3GS, 4, 4S), maar ook voor iPods en iPads.

Pluspunten;

  • Je kan je alcoholconsumptie in de gaten houden
  • Makkelijk te gebruiken
  • Geeft de niveaus aan van de “gevaren zone” waar je in zit
  • Compact
Minpunten;
  • Geen eigen batterij
  • Scherm is niet altijd even goed leesbaar

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.