Review: Interactief kinderboek “Victor wil spelen” (iOS)

Een interactief kinderboek, dat is wat “Victor wil spelen” is. Voor kinderen een ideale app om te leren lezen en/of voorgelezen wordt. HEt kinderboek is geschreven door Mark van Overveld en sfeervol geïllustreerd door Tristan Bronkhorst. Het verhaal gaat over Victor, een jong vleermuisje wie opzoek is naar een speelkameraadje. Echter is het nog niet zo makkelijk om ’s nachts vriendjes te zoeken.

Je gaat samen met Victor opzoek en samen ontdek je of het gaat lukken om een vriendje te vinden. Omdat het een interactief kinderboek is, is er soms noodzaak om Victor te helpen. Hiervoor dien je acties uit te voeren tijdens het verhaal.

Zodra de applicatie wordt opgestart, krijg je de vraag hoe je het boek wilt lezen. Je kan hier kiezen uit “Voorlezen” of “Zelf Lezen”. Indien je voor “Voorlezen” kiest, wordt het boek geopend en wordt de eerste pagina voorgelezen. Je kan naar de volgende pagina gaan door op de pijl rechts-onder te klikken. Het zelfde geldt voor “Zelf Lezen”, alleen wordt je dan niet voorgelezen.

Een leuke optie toegevoegd aan het boek is “Karaoke lezen”. Hier wordt met kleur het volgende te lezen woord aangegeven. Een interactief kinderboek is het zeker. Op elke pagina kan vrijwel alles aangeraakt worden. Hierdoor activeer je een geluid, of wordt er iets in beweging gezet. Wat misschien een “gemis” kan zijn, is dat er geen extra functies zijn ingebouwd. Naar ons idee had het kinderboek iets verder uitgewerkt kunnen worden met bijvoorbeeld een spelletje.

Onze conclusie is, het is een erg leuke (leerzame) applicatie voor kinderen. Er zouden misschien wel wat extra dingen ingebouwd kunnen worden om de applicatie nog leuker te maken.

Kenmerken:

– Elke pagina interactief
– Originele illustraties
– Voorgelezen worden of zelf (voor)lezen
– Eenvoudige bediening
– Karaoke leesmethode
– Nederlands gesproken

Je kan de app hier downloaden (€ 2,99)

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.