Review: IJsmachine

Wie wil er nou niet zelf ijs maken? Heerlijk voor in de zomer, heerlijk als nagerecht bij een diner of gewoon voor tussendoor.

IJsmaken, het kan heel moeilijk, maar het kan ook heel makkelijk. Wij hebben de Trebs Softijsmachine besteld en gekeken hoe makkelijk je nou ijs kan maken met de machine.

De machine ziet er degelijk uit en is makkelijk en snel in elkaar te zetten. Kortom, je kan snel ijs gaan maken. De machine wordt geleverd met een receptenboekje waar een aantal basisrecepten in staan om heerlijk ijs mee te maken.

Wij hebben de proef op de som genomen en zijn ijs gaan maken. Dit vergt wel enige voorbereiding, zo moet de kom, welke in het apparaat gezet moet worden, eerst minimaal 8 uur in de vriezer (minimaal -18 graden) hebben gestaan en moet de mix welke je gemaakt hebt, bij voorkeur een tijd in de koelkast hebben gestaan.

Wij hadden de kom en de ingredienten een avond van te voren bereid om het zo goed mogelijk te koelen en de kom zo goed mogelijk bevroren te krijgen. Nadat wij het apparaat in elkaar hadden gezet en aan hadden gezet, gingen de ingredienten in de kom. Ongeduldig als wij waren bleven we kijken wat er precies ging gebeuren. Het leek er op dat er niks gebeurde (het apparaat draaide amper 5 minuten) en we waren enigsinds teleurgesteld, het ging niet helemaal volgens verwachting.

Toen we na een minuut of 25 weer terug kwamen bij het apparaat bleek dus dat er daadwerkelijk ijs was ontstaan. Via de handige hendel aan de onderkant gingen wij het eerste ijs tappen uit het apparaat. Het ijs was iets dikker als softijs en smaakte zeker naar meer.

De recepten welke standaard bij het apparaat geleverd worden zijn voldoende om mee te beginnen, maar wil je andere smaken e.d. dan biedt het internet heel veel recepten om ook eens mee te gaan experimenteren. Voor mensen die zelf graag in de keuken bezig zijn e n zelf graag experimenteren met eten is deze ijsmachine zeker een aanrader.

Softijsmachine_2

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.