Review: Google+ app (Android)

Zoals bekend is, is Google+ nogsteeds in ontwikkeling, en niet beschikbaar voor iedereen. Toch hebben wij van TalkAboutApps een account, en mogen dus al een kijkje nemen. Wij maken dus ook gebruik van de Applicatie die gewoon in de androidmarket te vinden is.

Op eerste gezicht is de applicatie heel gebruiksvriendelijk ingericht. Als je hem opstart zie je een simpel menu met de mogelijkheden waarvan je gebruik kan maken op Google+. Je kan kiezen uit de Stream, je Circles, je foto’s, Huddle en je profiel. Onderin het startscherm staat een balkje die laat zien of er notificaties voor je zijn.

Via deze applicatie heb je de mogelijkheid om dingen te delen met bepaalde mensen. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van Circles. Hier kan je groepen aanmaken en mensen in onderverdelen.
In deze review zullen wij wat dieper ingaan op de verschillende functies.

Stream
De stream heeft een beetje de style van Facebook/Twitter overgenomen. Hier kan je alle berichten lezen die je vrienden en jijzelf hebt geschreven. Rechtsboven in dit venster heb je de mogelijkheid om je locatie te plaatsen, een foto te maken en te plaatsen en een bericht te plaatsen.

Huddle
Via de optie Huddle is het mogelijk om een chat op te starten. Je kan rechtsboven in kiezen voor Start a Huddle, je dient dan een naam, email of een Circle in te voeren, hiermee kan je dan een chat opstarten.

Photo’s
Via de optie Photo’s heb je de mogelijkheid om je foto’s en foto’s uit je Circles te bekijken en  bij je eigen foto’s het commentaar te beheren en eventueel de foto te verwijderen. Ook is de mogelijkheid om commentaar op foto’s te geven. Via de applicatie is het niet mogelijk om een foto te Taggen wat via de site wel mogelijk is.

Profile
Via de optie Profile heb je de mogelijkheid om je profiel, je posts en je foto’s te bekijken. Helaas is het (nog) niet mogelijk om je profiel te beheren. Of het een beperking is, aan de ene kant wel, aan de andere kant niet.

Circles
Via Circles kan je je groepen bekijken. Als je in een groep kijkt heb je de mogelijkheid om de posts, foto’s en leden te bekijken van de groep. Helaas is het (nog) niet mogelijk om je circles hier te beheren. Wat wij eigenlijk wel een (kleine) beperking vinden.

Standaard staat aan dat als je een foto maakt, dat hij gedeeld wordt in een prive map van je Google+. Dit kan je makkelijk uitzetten door in het hoofdscherm op menu en dan instellingen te kiezen. Bij de instellingen kan je ook nog andere notificatie instellingen aanpassen, wat je wel en niet wilt.

Voor een applicatie die officieel nog in ontwikkeling is, heeft hij al erg veel functionaliteiten. Hier en daar missen wij nog wel wat. Als het beheren van je Circles en eventueel het beheren van je profiel. Verdere minpunten hebben wij niet kunnen vinden. Mocht je dus een uitnodiging hebben gekregen, een android telefoon hebben dan is het zeker aan te raden deze applicatie te installeren.

Je kan de applicatie hier downloaden (gratis)
Waardering: 4,5/5

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.