Review: Displaypad iOS/MacOSX

Nooit geweten dat je je iPad ook als externe monitor kan gebruiken. Bij toeval zag ik dit op internet. Ik dacht, laten we het eens uitproberen hoe het werkt. Je kan de applicatie voor je iPad gewoon downloaden in iTunes, het programma kost €2,39. Maar het is die paar euro zeker waard! 

Het enige, je kan het alleen gebruiken in combinatie met een Mac, helaas is het dus niet voor iedereen weggelegd.

De applicatie werkt over je lokale netwerk via de WiFi verbinding. Je hoeft dus geen kabels aan te sluiten tussen je Mac en je iPad. De installatie is erg simpel, eenmaal geinstalleerd op de Mac en de iPad, start je de applicatie op je iPad en je krijgt gelijk te zien hoe je je “scherm” kan verbinden met je Mac.

Wat ook erg handig is, er zitten een paar Gestures in. Namelijk:

  • Tap met 1 vinger om links te klikken
  • Tap met 2 vingers om rechts te klikken
  • Sleep met 2 vingers om te scrollen
  • Tap met 3 vingers om het toetsenbord te laten zien

’t Enige wat mij iets tegenvalt, maar ik vind het niet storend, is dat de resolutie anders is dan je Mac en het beeld soms een paar seconden wat korrelig is als je wat op de iPad zet. Dit trekt wel weer bij.

Wat ik op mijn “Externe scherm” zet is meestal mijn MSN scherm, een internet pagina, Twitter, menubalken van programma’s. Het is niet veel ruimte, maar je kan het zeker nuttig gebruiken!

Je kan hem hier downloaden! (€ 2,39, iPad applicatie)

Je kan hier Displaypad voor je mac downloaden (Gratis)

Waardering 4,5/5

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.