Review: CX-stars micro drone

Eerder hadden wij een blog over een Nano Drone, in navolging op dit blog hebben wij een Micro Drone gereviewd, beschikbaar gesteld door MegaGadgets. In eerste instantie dachten wij “kan het nog kleiner?”, ja… het kan nog kleiner. Met afmetingen van 2,2×2,2×2 cm is dit toch wel een heel kleine Drone. Je zou denken, kan zo’n kleine drone wel goed vliegen? Maar niks is minder waar. Het is een klein krachtpatsertje welke goed te besturen is, het is natuurlijk wel even wennen en goed afstellen, maar dit gaat makkelijk via een knop op de afstandsbediening.

Eenmaal goed afgesteld kan het vliegen beginnen, eerst is het even de feeling krijgen. Zo is bij ons de kleine drone een paar keer neergestort. Ondanks je denkt dat hij snel stuk gaat, valt dit reuze mee. Hij is bij ons uit de lucht gevallen, van de tafel, tegen de muur aan gevlogen en werkt nog steeds naar behoren.

Wat ook leuk is, als de drone goed gekalibreerd is, dan kan je hem gewoon de lucht in gooien en dan zal hij zichzelf stabiliseren naar zijn normale, horizontale vliegpositie.

Het bereik van de kleine krachtpatser is ongeveer 20 meter en op een volle batterij kan je zo’n 7 minuten vliegen. Is de batterij leeg, dan gaan de ledjes op de drone knipperen. Vervolgens kan je hem opladen, dit duurt ongeveer een halfuurtje.

Mocht je kids hebben, dan is dit ook een erg leuke drone voor ze. Hier vliegen de kids er dagelijks even mee en laten ze zien wat ze er al allemaal mee kunnen. Soms denken wij wel, als dat maar goed gaat… Maar wonder boven wonder gaat het allemaal goed.

Dus ben je op zoek naar een kleine drone welke je makkelijk op kan bergen (in de afstandbediening), waarmee je je kids kan laten spelen of welke je mee kan nemen naar kantoor? Dan is deze drone zeker een aanrader.

cx-stars-2_1 cx-starsss

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.