Review: Carmageddon (iOS)

Gisteren is Carmageddon uitgekomen voor iOS. Wie kent het spel niet van vroeger? In 1997 is Carmageddon uitgekomen en veroorzaakte toen veel ophef. In het spel gaat het er in eerste instantie niet om wie het eerst over de finish komt. Je kan op meerdere manieren winnen. Hierbij kan gedacht worden aan bijvoorbeeld al je tegenstanders uit te schakelen door op ze in te beuken met je auto.

Ook een kenmerk van het spel is dat je tijd en punten kan winnen door voetgangers en dieren dood te rijden. Door op een aparte manier, bijvoorbeeld achteruit rijdend, iemand dood te rijden kan de speler nog meer punten krijgen. Door alle voetgangers en/of dieren dood te rijden kan je de race ook winnen. Sommige overheden waren het hier niet mee eens en verplichtten de maker van het spel de voetgangers te vervangen door zombies met groen bloed. Iets later was bij de maker van het spel een patch te downloaden die er weer gewone voetgangers van maakte.

Nu bij het spel zelf aangekomen te zijn, bij het opstarten van het spel zie je het bekende rode (agressieve) gezicht, en krijg je de bekende intro voor je kiezen. Carmageddon maakt gebruik van het Game Center, en je wordt dus gevraagd of je dit wil koppelen of dat je als gast wilt spelen. Eenmaal in het menu aangekomen kan je kiezen wat je wilt doen. De makers van de iOS versie hebben het orgineel zo veel mogelijk in stand gehouden. Daar is niks op aan te merken.

Als je een race begint is het even wennen qua besturing. Je kan aan de rechterkant gasgeven, remmen en achteruit rijden. Links zitten 2 pedalen waarmee je naar links en naar rechts kan sturen. Verder is het mogelijk om door naar rechts te swipen een map van de wereld waar je racet tevoorschijn te toveren. Swipe je naar link, dan krijg je de mogelijkheid om een filmpje te maken van je huidige race.

Wat de graphics betreft, zelf heb ik het idee dat deze iets opgepoetst zijn, maar de “oudheid” is wel in stand gebleven. Ook het geluid van de game, zodra je ze hoort denk je “Oh Ja! Dit ken ik!”. Het spel is vrij verslavend, gewoon omdat het zo leuk is. Je kan je er uren mee vermaken en is de prijs (€ 1,59) zeker waard. Echter het vermoeden is, dat de prijs wel (wat) omhooggaat, gezien het hier om een introductie prijs gaat. Gisteren was het spel gratis te downloaden om de mensen te bedanken die geld hebben gedoneerd om het spel te kunnen uitbrengen.

Al met al, onze conclusie, een erg leuk oud spel. Als je het spel kent, is het zeker de moeite waard om het spel te kopen! Of in de toekomst de patches en de hacks die ooit zijn uitgebracht (zoals de Spice Girls mod) uitkomen is niet bekend.

Je kan de game hier downloaden. (€ 1,59)

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.