Review: AlameringDroid (Android)

Het programma is er al een tijdje, maar vond het wel de moeite waard om deze te gaan reviewen. Alarmeringdroid, het is een handig, klein en uiterstgebruiksvriendelijk programma om de P2000 meldingen van de Brandweer, Ambulance en Politie te kunnen lezen.

Zodra het programma opgestart wordt moet je een keuze maken welke locatie je wilt gebruiken. Je hebt hier een aantal mogelijkheden om uit te kiezen n.l.;

  • Huidige locatie, hier wordt je locatie bepaald d.m.v. GPS/mobiele verbinding
  • Specifieke Regio, hier kan je zelf een regio kiezen uit een drop-down menu
  • Specifieke Locatie, hier kan je zelf een locatie intypen
  • Recente gebeurtenissen, hier wordt een lijst weergegeven van gebeurtenissen uit alle regio’s.

Als je een keuze hebt gemaakt welke selectie je wilt, krijg je een net overzicht waar duidelijk te onderscheiden is wat voor melding het betreft. Is het een melding van de Brandweer, dan staat er een brandweerautootje voor, etc… In het overzicht zie je precies op welke datum en welke tijd de melding is gemaakt.

Door op de melding te klikken, krijg je een overzicht met meer gegevens van de P2000 melding. Je ziet hier welke regio het is, welk adres de melding is, wat voor melding het is en het materieel wat uitgerukt is. Onder al deze informatie is een kaartje te vinden waar de melding is. De kaart die je ziet komt vanuit Google Maps.

Wil je een andere keuze? Je kan makkelijk terug door op de terugtoets te drukken op je telefoon. Je komt dan weer in het keuze menu.

Voor Android 1.5 is er een aparte versie te krijgen.

Download hier de applicatie (Android 1.6 en hoger)

Download hier de applicatie (Android 1.5 versie)

Waardering: 4/5

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.