Review: 13.000 mAh universele Powerbank

Iedereen kent het probleem wel dat de batterij van je smartphone of tablet bijna leeg is op het moment dat je het eigenlijk niet zo goed kan gebruiken. Zeker met Pokémon Go is de batterij snel leeg. Een voor de hand liggende optie is dan om een Powerbank te gebruiken om je toestel snel weer te voorzien van stroom. Wij hebben hier de 13.000 mAh universele powerbank getest van Smartphonehoesjes.nl.

De powerbank wordt geleverd in een mooi wit doosje, eenmaal uitgepakt voelt de powerbank robuust aan, het valt ons op dat hij redelijk groot en dik is. Maar dit heeft te maken met de capaciteit van de powerbank. De bijgevoegde handleiding is behoorlijk summier en alleen in het Chinees en Engels. Maar voor het gebruik ben je niet echt een Nederlandse handleiding nodig. Het is aansluiten en het werkt.

Wij hebben de powerbank getest met verschillende smartphones en moeten zeggen, de smartphones worden snel weer opgeladen, onafhankelijk van de capaciteit van de batterij van de smartphone. Onze Galaxy Note 3 was binnen een uurtje weer zo goed als volgeladen, daar een Galaxy S6 er ongeveer drie kwartier over doet. Op de powerbank zijn twee USB poorten aanwezig om apparaten mee op te laden, een 1 Ah en een 2,1 Ah aansluiting. Dit maakt het mogelijk om twee apparaten tegelijk op te laden.

Theoretisch zou je een apparaat zes keer kunnen opladen met de powerbank, echter is dit wel afhankelijk van de capaciteit van de batterij welke in het apparaat zit.

Om de test compleet te maken kregen wij het idee om de powerbank ook eens voor andere doeleinden te gebruiken. Zo hebben wij een speaker aangesloten welke op USB zijn stroom krijgt, dit werkt feilloos, wij hebben de Mi Band er mee opgeladen, geen problemen. Zo zie je, je kan hem voor meerdere doeleinden gebruiken.

Ook de powerbank zal op een gegeven moment leeg raken maar is makkelijk weer op te laden door hem op de lader van je telefoon of aan je pc/laptop aan te sluiten. Op de powerbank zelf is een indicator aanwezig welke met blauwe ledjes laat zien hoever de powerbank leeg of opgeladen is. Een leuke bijkomstigheid, de powerbank is ook voorzien van een helder witte led, je kan de powerbank dus ook als zaklamp gebruiken.

Een quote van Kelvin (15) “Dit maakt Pokémon Go wel een stuk fijner, we kunnen zo een stuk langer door met zoeken en vangen van Pokémon.”.

Onze conclusie; Deze powerbank is zeker een aanrader om te hebben en mee te nemen als je op reis gaat. De enige minpunten die wij kunnen vinden zijn, de summiere handleiding en het formaat. Hij is vrij groot en dik, dit kan wat minder prettig zijn voor mensen met wat kleinere handen. Nu ik er zo over nadenk, het kan natuurlijk ook een issue zijn als je telefoon in een telefoonhoesje zit of als je tablet in een tablet case zit, niet alle hoesjes laten de USB aansluiting vrij, dit kan wat lastig zijn als je het apparaat tijdens het lopen gebruikt en wilt opladen. Maar als dat alle minpunten zijn… Dit beïnvloed voor ons het gemak van de powerbank zeker niet.

PowerBank

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.