Project Ara in 2016 testversie

Via Twitter heeft het team achter Project Ara, de modulaire smartphone van Google, bekend gemaakt dat in 2016 de eerste testversie zal verschijnen.

In eerste instantie was er geroepen dat Google Project Ara dit jaar al op de markt wilde brengen in Puerto Rico. Afgelopen week werd bekend dat dit niet door gaat en nu wordt er gekeken naar een aantal locaties in Amerika zelf. Wat de beweegredenen zijn om de release dit jaar te schrappen is niet bekend.

Project Ara maakt het voor de eindgebruiker mogelijk om zelf de telefoon naar hartelust aan te passen. Zo zouden de losse componenten (processor, camera, geheugen etc…) verkocht gaan worden in een gewone winkel, hier zouden diverse fabrikanten hun hardware kunnen aanbieden. Op deze manier kan de eindgebruiker de telefoon volledig naar zijn wens aanpassen.

Wanneer de testrelease in 2016 op stapel staat is nog niet bekend gemaakt.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.