Problemen modulaire smartphone Google door magneten

Om de onderdelen van Project Ara, de modulaire smartphone van Google, bij elkaar te houden gebruikte Google elektromagneten. Google heeft besloten dit in de volgende versies van het toestel niet meer te gebruiken.

“Geen elektropermanente magneten meer”, schrijven de ontwikkelaars op Twitter. De reden hiervoor zou zijn dat het toestel een val niet had overleefd. De elektromagneten zouden het toestel niet bij elkaar kunnen houden als het valt. De ontwikkelaars hebben hiervoor een leuke hashtag aan de tweet toegevoegd “#FailedTheDropTest”.

Google is wel bezig met het ontwikkelen van een andere soort verbinding waarmee het toestel een val wel overleeft. Wanneer de modulaire smartphone wel op de markt komt is niet bekend. Google liet eerder deze week weten dat de ontwikkeling vertraging heeft opgelopen en de lancering in 2016 gaat plaatsvinden

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.