Preview: Twitter-Client Echofon voor Android

De alpha versie is nu een aantal dagen uit en wij hebben besloten hier toch een stukje over te gaan schrijven. Echofon is een bekende Twitter client op iOS. En komt nu dus ook naar Android.

In eerste oogopslag ziet de client er al erg goed uit voor een alpha versie. Duidelijk en overzichtelijk. Je kan door heen en weer te swipen door de schermen schuiven. Bovenin is een reclamebalk te vinden, de reclame kan je met een kruisje dichtklikken, alleen verdwijnt de balk dan (nog) niet. Opzich is de zwarte balk welke blijft niet storend.

Het overzicht van tweets is duidelijk, ook is goed zichtbaar welke tweets nieuw zijn. Dit wordt aangegeven met een rood balletje met een wit sterretje. De schermen waar je doorheen kan bladeren zijn; Je timeline, je mentions, je DM’s, je lijsten en je profiel informatie.

Qua instellingen ontbreekt nog wel het één en ander. Je kan nu alleen nog maar de Auto Refresh instellen, de Font Size, het thema (hier kan je nu uit een donker en een licht thema kiezen, alleen na opnieuw opstarten is die instelling weer weg), je kan instellen hoe een naam moet worden weergegeven in je timeline. Ook zijn er een aantal geavanceerde opties; Welke uploadmogelijkheid je wilt gebruiken voor foto’s, je kan je cache leeggooien en hoe je notificaties moeten worden weergegeven.

Zelf vermoeden wij dat er nog wel meer in komt om de client helemaal je eigen te maken. Maar de conclusie is dat het er nu al goed uit ziet. Op dit moment is er (nog) geen ondersteuning voor meerdere accounts, of dit er daadwerkelijk in gaat komen is niet bekend. Persoonlijk mis ik het wel omdat ik gebruik maak van meerdere twitter-accounts.

Verder vreet Echofon op dit moment nog redelijk wat van je API limiet bij Twitter, waar dit mee te maken heeft is niet helemaal duidelijk, zelf denk ik dat er nog het één en ander ge-finetuned moet worden. Maar dat is logisch.

Echofon, volgens mij wordt dit een goede twitterclient die goed ontvangen gaat worden door de Android gebruikers. Helaas kan de alpha niet meer gedownload worden vanwege een download limiet. Wanneer de officiele versie uit gaat komen is niet bekend.

[Update 18-10-2012 11:32]

Wij hebben te horen gekregen dat Echofon voor Android halverwege november officieel uit gaat komen.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.