Overtreft de HTC One M8 de originele HTC One?

De HTC One (M7) was één van onze favoriete smartphones van 2013. Het bevatte een prachtig industrieel design, een glashelder beeldscherm, geweldige camera en krachtige prestaties. HTC had bij dit toestel alles tot in de puntjes uitgedacht en dat zag je aan alles. De smartphone overtrof al onze verwachtingen, dit kan een probleem vormen bij de release van de opvolger, de HTC One M8. Omdat de M7 al onze verwachtingen overtrof, zijn wij nu benieuwd of de One M8 onze verwachtingen waar kan maken. Immers, de originele HTC One (M7) was zo’n geweldig toestel, zal de opvolger, nog beter zijn?

In principe is HTC het verplicht om de M8 aanzienlijk te verbeteren. De HTC One M8 heeft een groter formaat, biedt een duo camera aan de achterkant, het heeft een verbeterde versie van HTC’s Sense UI en het beschikt over wederom een industrieel design.

Een geweldige smartphone, de HTC One M8

De nieuwe HTC One M8 is een geweldige smartphone. We kunnen oprecht zeggen dat het Taiwanese bedrijf geluisterd heeft naar de gekregen feedback, gericht op aspecten die om verbetering vroegen. HTC voegde een aantal innovatieve nieuwe functies toe aan de One M8, die daadwerkelijk nuttig zijn. Het design ziet er fris en uitnodigend uit en tot ieders verbazing heeft HTC aan de achterkant een duo camera geplaatst, wat een zeldzame combinatie blijkt te zijn. De levensduur van de batterij is aanzienlijk verbeterd en de nieuwe versie van HTC Sense is zelfs beter dan de laatste versie. De genoemde factoren spelen allemaal een belangrijke rol bij het waarderen van de HTC One M8. Met volle overtuiging kunnen wij melden dat de HTC One M8 een schot in de roos is.

Al hebben wij één puntje van kritiek omtrent de nieuwe smartphone. HTC heeft de lat niet veel hoger gelegd voor zich zelf en dat levert in de toekomst misschien enig probleem op. Als het Taiwanese bedrijf de lat niet hoger legt zal het in de toekomst afstand moeten doen van concurrerende smartphone fabrikanten zoals Samsung en Sony. HTC zal de lat hoger moeten leggen want ondanks dat het nieuwe vlaggenschip van Samsung, de Galaxy S5 niet veel beter is verkoopt Samsung wel miljoenen exemplaren, alleen al om de naamsbekendheid. Gaat HTC de lat niet hoger leggen voor zich zelf, dan hangt het huidige succes van de HTC One aan een zijden draadje. Natuurlijk heeft de One M8 innovatieve aspecten zoals de duo camera, dit is een slimme nieuwe touch, welke nog nooit vertoond is bij een smartphone. Voor het Taiwanese bedrijf is het aanhaken of afhaken en wij zien ze het liefst aanhaken want ze maken prachtige toestellen, die zeker behoren tot de absolute top.

Groot en klein

Dat HTC zichzelf op de kaart heeft gezet met de originele One is voor iedereen duidelijk, maar net als veel andere smartphone fabrikanten besloot het Taiwanese bedrijf om van de originele One ook een kleine versie te produceren. Dit was ook een schot in de roos want het was vrijwel een kopie van de HTC One (M7). Nu de One M8 gereleased is heeft HTC vrijwel direct aangekondigd om ook dit jaar met een compacte versie van het huidige vlaggenschip te komen. De nieuwe telg in de HTC One familie is de HTC One Mini 2. Het is en trend om en compacte versie op de markt te brengen, wij zien dit terug bij vrijwel alle smartphone fabrikanten, met uitzondering van Apple. HTC heeft met de One Mini 2 een geweldig toestel op de markt gebracht en het is een geduchte concurrent van de Samsung Galaxy S5 Mini, die onlangs is aangekondigd.

De HTC One Mini 2 is een fantastische smartphone, welke een ‘kopie’ is van de One M8. De compacte versie heeft net als zijn grote broer een geborsteld aluminium behuizing en hieronder zitten fantastische specificaties, ook al is het geen extreme verbetering ten opzichte van de eerste Mini. De 13 megapixel camera is niet ht geen wat je verwacht maar je moet nagaan dat je voor de HTC One Mini 2 beduidend minder betaalt dan voor de HTC One M8. Als je een premium toestel wilt en je hebt het geld ervoor over om een vlaggenschip aan te schaffen, dan moet je dit zeker doen, maar neem je genoegen met minder dan is de HTC One Mini 2 de perfecte Mini smartphone voor 2014.

Gastblog: Sanne Bosma

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.