Ontdek jouw ideale Android homescreen!

Android – het besturingssysteem van Google – staat bekend om de vrijheid die het gebruikers geeft om de telefoon naar eigen wens aan te passen. Waar het besturingssysteem van Apple (iOS) zich richt op gebruiksgemak en werkt volgens een strak format, biedt Google ontzettend veel vrijheid en is bijna alles te customizen.

Natuurlijk zijn de wallpapers van telefoons aan te passen, maar in Android is het daarnaast ook mogelijk om andere launchers te installeren en nieuwe icoontjes voor apps te selecteren. Met deze launchers krijg je veel meer mogelijkheden dan bijvoorbeeld in TouchWiz van Samsung. Maar hoe kom je er achter wat nou de meest ideale set-up van jouw telefoon is? Daar heeft Google nu iets op bedacht.

Aan de hand van een aantal keuzes geeft Google je een voorstel van hoe jouw ideale telefoon eruit ziet. Op #myAndroid kies je steeds uit twee (of drie) opties en op basis hiervan zie je welke wallpaper, launcher, widgets en icoontjes het meest geschikt zijn voor jou. Minimalistisch of juist een vol scherm? Foto of clip-art? Abstract of realistisch? Weersverwachting, het nieuws of muziek?

Probeer het zelf en kom erachter hoe je jouw telefoon eigenlijk zou moeten indelen.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.