Officieel 7″ touchscreen voor Raspberry Pi aangekondigd

Raspberry Pi heeft onlangs een 7″ touchscreen aangekondigd voor de Raspberry Pi. Een scherm waar veel mensen op zitten te wachten. Het scherm heeft een resolutie van 800×480 pixels en heeft ondersteuning voor 10 vingers tegelijk.

Het scherm heeft een adviesprijs van 60 dollar meegekregen, omgerekend is dit ongeveer 65 euro. Raspberry is niet de eerste die een scherm voor de minicomputer uitbrengt, er waren al een aantal andere partijen die al schermen uit hebben gebracht voor de Pi.

Het scherm heeft een kijkhoek van 70 graden en heeft industrial kwaliteit. Raspberry heeft hiervoor gekozen vanwege de goede kwaliteit en goede leverbaarheid van de schermen.

Om het scherm te verbinden wordt er bij de bestelling een Driver Board bijgeleverd. Hiermee kan je het scherm aansluiten op de Pi. Het Driver Board kan je achter op het scherm vastmaken en biedt de optie om je Pi weer op het Driver Board vast te maken. Verder wordt het scherm aangesloten op de Displayconnector op je Pi.

Voeding (verbruik 2,25 Watt) krijgt het scherm via USB, de gpio-jumpers of via een externe voeding. Een tweede scherm kan je ook aansluiten, deze is aan te sluiten op het HDMI poort.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.