Nokia gaat weer smartphones maken

Nokia heeft in een verklaring bevestigd dat het weer smartphones wil gaan maken. Echter, de productie en verkoop zou via een partner lopen.

Eerder dit jaar werd er door Nokia-directeur Rajeev Suri al verteld dat de overweging werd gemaakt om weer terug te komen in de smartphone markt. Nu zijn de plannen bevestigd en er wordt druk gezocht naar een geschikte partner.

Dit jaar hoeven we nog geen smartphones van Nokia zelf te verwachten daar Nokia pas vanaf Q4 2016 zelf weer mobieltjes mag verkopen. Een afspraak welke in 2013 met Microsoft is gemaakt bij de verkoop van de mobieltjes tak aan Microsoft. Bij deze verkoop werden ook alle productie- en verkoopkanalen verkocht. De partner waar Nokia mee in zee gaat is dus zelf verantwoordelijk voor de productie, verkoop en marketing.

“Nokia is veertien jaar lang de grootste telefoonmaker in de wereld geweest en het merk werd een bekende naam”, aldus het bedrijf. “Ons merk wordt nog steeds als dusdanig herkend door miljoenen mensen en dat is enorm bevredigend en een groot compliment.”

“We zullen naar de juiste partner kijken die het zware werk op zich kan nemen en met ons samen kan werken aan een geweldig product. Zoals afgesproken met Microsoft kan dat op z’n vroegst eind 2016 gebeuren.” Aldus Nokia.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.