Nog even wachten op Pokémon GO

Pokémon GO is een augmented-reality-game voor iOS en Android. De game werd in 2013 bedacht door Nintendo en The Pokémon Company, en wordt ontwikkeld door Niantic. In september 2015 kondigde Tsunekazu Ishihara van The Pokémon Company de release aan. Het spel gebruikt de GPS-locatiegegevens van je telefoon om je in je omgeving te laten zoeken naar Pokémon. Die kun je vervolgens trainen, tegen elkaar laten strijden, en ruilen met andere spelers. In eerste instantie werd gedacht aan compatibiliteit met een smart watch, maar dat ging niet door omdat deze te duur zijn voor een deel van de doelgroep. In plaats daarvan is de Pokémon Go Plus ontwikkeld, een via Bluetooth met de smartphone verbonden apparaatje aan een polsband dat aangeeft dat de speler in de buurt van een Pokémon is door vibratie en een oplichtende LED. Met een knop kunnen acties uitgevoerd worden zoals het gooien van een Poké Ball en het vangen van een Pokémon.

Aldus The Pokémon Company: De Pokémon-games zijn altijd al deels gesitueerd geweest in echt bestaande locaties zoals Hokkaido (Japan), Parijs en New York. Nu gaan Pikachu en co los in de echte wereld – jouw wereld. Verder zijn de ontwikkelaars steeds bezig geweest met het verbinden van mensen door hun games; de sociale interactie in Pokémon GO, gebaseerd op de game Ingress, borduurt hierop voort.

Op de Game Developers Conference in San Francisco staat John Hanke van Niantic geprogrammeerd op 14 maart; aanwezigen zullen dan kunnen kennismaken met Pokémon GO.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.