Nintendo NX gaat niet op Android draaien

Zoals wij gisteren berichtten is Nintendo niet van plan om de nieuwe console op Android te laten draaien. Nintendo heeft deze berichten ontkend tegenover The Wall Street Journal. “Het bericht dat we van plan zijn Android voor de NX te gebruiken is niet waar”, aldus een woordvoerder.

In eerste instantie leken de berichten betrouwbaar, daar Nintendo bezig is met een aantal games uit te gaan brengen op mobiele devices. En zo zou dus, volgens berichten van gisteren, de logische stap zijn om richting Android te gaan met de nieuwe console. Met deze stap zou Nintendo het makkelijker willen maken voor ontwikkelaars om games te maken. Dit omdat de populariteit bij ontwikkelaars voor de Wii U een stuk minder zou zijn dan voor de Wii.

Er zijn nog geen verdere details bekend gemaakt van de nieuwe console, maar de plannen zouden zijn dat de nieuwe console er volgend jaar zou gaan komen.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.