Nieuws: Zonder jailbreak panoramafoto’s maken iOS5

Eerder berichtten wij dat je een Jailbreak nodig zou hebben voor de panorama modus in iOS 5. Op Mactrast is te lezen dat het ook mogelijk is zonder jailbreak om de panoramamodus te activeren in de camera-applicatie in iOS 5.

Volg onderstaande stappen om het voor elkaar te krijgen:

Stap 1: Download en installeer de gratis versie van iBackupBot voor OSX

Stap 2: Open iTunes en maak handmatig een back-up van je iPhone, dit kan je doen door rechts te kliken op je iPhone in de linker kolom en vervolgens te kiezen voor Back-Up.

Stap 3: Wanneer de back-up voltooid is open je iBackupBot en ga naar Library/Preferences. Open vervolgens com.apple.mobileslideshow.plist. Het kan zijn dat je een melding krijgt, negeer deze door cancel te klikken. Dit komt door de trial versie van iBackupBot.

Stap 4: Voeg “EnableFirebreak” toe, dit moet direct onder “DiskSpaceWasLow” (Uiteraard zonder aanhalingstekens) en klik op het save icoon.

Stap 5: Sluit iBackupBot af en herstel je iPhone met de backup welke je het laatst hebt gemaakt, en vervolgens bewerkt hebt met iBackupBot.

Dat is alles. Als je deze stappen hebt gedaan zou je de mogelijkheid moeten hebben om de panorama-modus te activeren. Dit kan je doen in de instellingen. Het zou onder de instellingen moeten staan voor Grid en HDR.

[UPDATE]

Door een oplettende lezer werden wij er op geattendeerd dat het moet zijn:

<key>EnableFirebreak</key>
<enable/>

Dank @Rimave.

Bron: Mactrast

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.