Nieuws: Windows Phone heeft problemen met Google Maps

Windows-Phone-7-logo

Gisteren verscheen het bericht dat Google Windows Phone gebruikers zou weigeren op hun online kaarten dienst. Gebruikers welke met een Windows Phone naar http://maps.google.com/ gaan zouden worden doorverwezen naar de zoekmachine.

Een woordvoerder van Google heeft gezegd dat deze problemen zo snel mogelijk opgelost gaan worden. De reden dat gebruikers doorverwezen worden zou zijn dat Internet Explorer 10 in Windows Phone geen Webkit ondersteund. Hierdoor werken de kaarten niet goed aldus Google.

Wat raar is, Firefox, een alternatieve browser voor Windows Phone maakt ook geen gebruik van Webkit, maar  in deze browser zijn de kaarten wel gewoon te openen. Google zegt het probleem nu op te kunnen lossen doordat er recentelijk verbeteringen aan Internet Explorer 10 doorgevoerd zijn. Dus de kaarten dienst is binnenkort alsnog gewoon te gebruiken.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.