Nieuws: Windows Phone groter dan iOS in 19 landen

Windows-Phone-7-logoDat Windows Phone in de lift zit is wel duidelijk. Op dit moment heeft het besturingssysteem wereldwijd 4% marktaandeel en staat het in 19 landen op de tweede plek qua gebruikt besturingssysteem.

Met 4% marktaandeel is Microsoft nog ver verwijderd van de gerenomeerde concurrenten iOS en Android maar het laat wel een groei zien. Zo is er in een jaar tijd een groei van 185% geweest op het aantal verscheepte Windows Phones. Zo zijn er in het derde kwartaal zo’n 9,2 miljoen toestellen verscheept waarvan zo’n 8,8 miljoen Nokia’s.

Inmiddels zou Windows Phone een marktaandeel hebben van 39 procent in Finland, 16 procent in Vietnam, 15 procent in Italië, 11 procent in Thailand, 11 procent in Turkije en 8 procent in Rusland. Nokia maakte eerder al bekend dat het marktaandeel vooral groeit dankzij goedkopere toestellen zoals de Lumia 520. In bijna alle landen is Android de marktleider.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.