Nieuws: Videobellen mogelijk in de komende weken met Android

aankondigingMet Android-versie 2.3.4 is het mogelijk om in de vriendenlijst van de chatdienst Google Talk op een video-icoontje te klikken, waarna een videogesprek wordt gestart. Daarbij is het mogelijk om links te delen tijdens het gesprek. Videobellen werkt over wifi, maar kan ook gebruikt worden met een 3g-netwerk als de provider dit niet blokkeert. Naast videobellen krijgt Google Chat in Android 2.3.4 ook de mogelijkheid om gesprekken alleen via spraak te laten verlopen. Momenteel werkt de chat-app alleen nog maar via tekst.

De videochatfunctie moet concurreren met Facetime, de videobeldienst die Apple voor iOS heeft ontwikkeld. Een Samsung-medewerker liet eerder al weten dat een volgende versie van Android videobellen zou bevatten. Er waren echter al eerder geruchten dat Google een dergelijke feature in zou bouwen. 

Android 2.3.4, met de videobelfunctie, wordt de komende weken uitgerold voor de Google Nexus S. Ook andere toestellen krijgen waarschijnlijk de beschikking over de feature, maar zijn daarvoor afhankelijk van updates door fabrikanten.

Google lijkt ook te werken aan een nieuwe versie van Android Honeycomb, die bedoeld is voor gebruik op tablets. Softwaremaker Adobe wijst er bij de releasenotes van Flash 10.2 voor Honeycomb op dat gebruikers het beste kunnen updaten naar Android 3.1, maar Google heeft die versie nog niet uitgebracht of aangekondigd. Mogelijk wordt deze versie volgende maand tijdens de ontwikkelaarsbijeenkomst Google I/O 2011 gepresenteerd.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.