Nieuws: Verwachtingen Android in 2014

android-logo-whiteDat Android in 2013 een behoorlijke groei (qua hardware) heeft gehad is wel duidelijk. Zo zijn er veel tablets verschenen en werden de telefoon sneller en groter. Nu heeft CNet een voorspelling gemaakt hoe de koers gaat worden van Android en heeft deze op een rij gezet.

1. Levensduur van de accu
Steeds meer toestellen worden voorzien van een vaste accu. Deze is niet meer door de (normale) gebruiker te vervangen. Op deze manier zou de levensduur van de accu verbeterd worden en zal de verwachte levensduur aanzienlijk toenemen.

2. Google Play versies
Afgelopen jaar zijn er diverse Google Play edities van toestellen uitgekomen. Op deze toestellen draait de standaardversie van Android zonder alle “ballast” welke diverse fabrikanten toevoegen. Hiermee wordt de focus meer op kwaliteit dan kwantiteit gelegd.

3. Nieuwe Android producten
Omdat Android breed inzetbaar is wordt er steeds meer hardware ontwikkeld wat op het besturingssysteem draait. Zo zijn er al fotocamera’s en Smartwatches te vinden op Android. Maar de gamers zijn ook zeker niet vergeten, zo zijn er diverse consoles (nVidia Shield, Ouya) welke op Android draaien. Deze apparaten zullen aankomend jaar verder verbeterd worden en misschien wel een (goede) concurrent worden voor de huidige consoles.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.