Nieuws: Vertraging Nexustablet

In samenwerking met Asus is Google bezig met het ontwikkelen van een goedkope Nexus Tablet. De tablet heeft nu vertraging opgelopen omdat er nog wat kleine aanpassingen gedaan moeten worden om de prijs nog verder naar beneden te krijgen.

Volgens eerdere geruchten zou de nieuwe tablet ergens volgende maand op de markt komen, maar een bevestiging hiervan is nooit geweest. Google heeft wel toegegeven te werken aan de goedkope tablet.

Asus is niet het eerste bedrijf waar Google mee samenwerkt om een Android tablet te maken, eerder is er ook al samengewerkt met Samsung welke de Galaxy Nexus, met Android 4.0, op de markt heeft gebracht.

Net als de Galaxy Nexus zal de nieuwe Nexus tablet voorzien worden van Android 4.0. De prijs zou volgens bronnen op 249 dollar liggen. Met de aanpassingen zou Google de prijs dus nog naar beneden willen krijgen. Eerdere geruchten waren dat de prijs tussen de 149 en 199 dollar zouden liggen.

Andere bronnen wisten nog te melden dat de tablet een NVidia Tegra 3 quadcore-processor en een 7 inch scherm zou hebben. De tablet zou niet voorzien zijn van 3G, en alleen beschikken over WiFi.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.