Nieuws: Verkoopverbod iPad in China

Een lokale rechter in het zuiden van China heeft lokale winkeliers verplicht te stoppen met de verkoop van de iPad. Eerder oordeelde een andere rechter dat Apple ten onrechte gebruik maakt van de naam iPad. Deze merknaam is sinds 2000 al geregistreerd op naam van Proview. Apple heeft inmiddels beroep aangetekend tegen de uitspraak.

Vorige week werden er in een aantal steden al iPad’s uit de winkels gehaald door de autoriteiten vanwege de patentbreuk. Echter nu mag er dus helemaal geen iPad meer verkocht worden. De uitspraak die eerder gedaan werd, bevatte geen daadwerkelijk verkoopverbod. Dit komt doordat er nog de mogelijkheid is dat Apple een vergoeding gaat betalen voor het gebruik van de naam iPad.

Ondertussen mag elektronicaketen Sundan in de provincie Guangdong dus geen iPads verkopen. Dit is slechts één van de vele rechtszaken die Proview tegen verkopers heeft aangespannen.

 

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.