Nieuws: Verkoop Galagxy Tab verboden in Australië

Concurrent Apple had een zaak tegen het Zuid-Koreaanse concern aangespannen, omdat het twee patenten zou hebben geschonden. De twee liggen al enige tijd met elkaar in de clinch over het schenden van patenten. Op verschillende plaatsen in de wereld dienen daar rechtszaken over.

 

 

Een rechter oordeelde dat de Galaxy Tab 10.1 niet in Australië verkocht mag worden tot het moment dat Samsung de specificaties van de Tab, waar de patenten van Apple voor gelden, heeft aangepast.

Eerder werd de Galaxy Tab vanwege uiterlijke overeenkomsten al verboden in Duitsland. In Nederland vond een rechter dat de iPad en Galaxy Tab juist niet te veel op elkaar lijken en wees een verbod van de hand.

Ook in diverse andere landen lopen nog rechtszaken. In Nederland probeert Samsung een verbod op de iPad en iPhone te krijgen.
Het is nog onduidelijk of Samsung in hoger beroep gaat tegen de uitspraak.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.