Nieuws: Systeemeisen voor Mac OSX Lion bekend gemaakt

 

De definitieve systeemeisen voor OS X 10.7 Lion zijn door Apple vrijgegeven. In grote lijnen komen de systeemeisen overeen met die van Snow Leopard. In eerste instantie zal Lion worden gedistribueerd als upgrade via de Mac App store.

 

 

 

De systeemeisen:

• Minimaal 2GB RAM geheugen.
• Intel Core 2 Duo, Core i3, Core i5, Core i7 of Xeon processor.
• Je Mac moet minimaal voorzien zijn van Mac OS X 10.6.6.
• De Mac App Store geïnstalleerd te zijn.
• Minimaal 4GB aan vrije diskruimte.
• Je dient te beschikken over een Apple ID.

De systeemeisen zijn niet schokkend waardoor Lion zonder problemen ook op oudere Mac’s kan worden geïnstalleerd. Maar zoals altijd bij dit soort upgrades hoe recenter je Mac, hoe vloeiender Lion zal werken.
Wanneer je Mac nog is voorzien Leopard dan zul eerst moeten upgraden naar minimaal Snow Leopard 10.6.6, vanaf deze versie maakt de Mac App Store deel uit van Mac OS X en deze is essentieel om de upgrade van Lion te kunnen uitvoeren. Voor de eigenaren van een Mac met een Core Solo of Core Duo (niet te verwarren met Core 2 Duo) zijn de systeemeisen minder goed nieuws. De beide 32 bits (Pentium-M) processoren worden niet meer ondersteund onder Lion.
Deze processoren zijn voornamelijk gebruikt in de eerste series Intel Mac’s (2006-2007). In Lion worden alleen nog Mac’s met 64 Bits processoren ondersteund, de ondersteuning voor de Power PC processoren is bij de introductie van Snow Leopard stopgezet.
Voor de bezitters van een Core Solo of Core Duo Mac is waarschijnlijk toch nog een beetje hoop dat OS X Lion als nog geïnstalleerd kan worden op hun Mac. Met behulp van een simpele hack is het namelijk mogelijk om de developer previews van Lion te installeren op dergelijke Mac’s. Of deze truc ook nog werkt in de definitieve versie van Lion is afwachten.
Of Lion ook daadwerkelijk vloeiend zal werken op Core Solo of Core Duo Mac is de vraag, Apple heeft waarschijnlijk niet zonder reden de ondersteuning voor dit type processoren gecancelled.
Vooralsnog is er geen informatie bekend of Lion ook zal worden gedistribueerd op DVD of door middel van USB sticks zoals die geleverd worden bij de MacBook Air.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.