Nieuws: Verbod verkoop Samsung Galaxy lijn

Er is uitslag in de patentstrijd tussen Apple en Samsung. Een rechter in De Haag heeft besloten dat Samsung inbreuk maakt op 1 patent. Namelijk het bladeren door een fotogalerij met de vinger. Er komt dus een verbod op producten uit de Galaxy lijn.

De producten waar het om gaat zijn de Galaxy S, S2 en de Ace. Samsung maakt volgens de rechter inbreuk op patent 2.059.868. Apple had Samsung voor nog meer patenten aangeklaagd, maar de rechter oordeelde hier dat deze niet van toepassing zijn.

Al enige tijd is er een patentstrijd tussen Samsung en Apple gaande. Eerst ging dit alleen om de Galaxy Tab 10.1, maar in Nederland is Apple ook achter andere Galaxy-producten aan gegaan. Apple wilde een geheel verbod op producten uit de Galaxy-lijn. Vandaag heeft de rechtbank in Den Haag besloten dat dat verbod er ook daadwerkelijk komt.

Half oktober dient Samsung de verkoop te staken. Wat wel een optie is voor Samsung is een update uitbrengen om het patent inbreuk probleem op te lossen. Waarschijnlijk had Apple op een andere uitslag gehoopt. Wat voor gevolgen dit heeft voor andere Android apparaten is nog niet duidelijk. Mocht hier meer info over zijn gaan wij hier zeker over berichten.

[Update 15:28]

De patentinbreuk is alleen van toepassing op de telefoons met Android 2.3 software. Zoals het nu lijkt kan samsung door een software-update de uitspraak van de rechter omzeilen. Samsung dient hiervoor wel de manier van bladeren door de foto’s aan te passen.

De uitspraak kan je hier terug lezen.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.