Nieuws: Verbod Samsung in Australië opgeheven

Het verkoopverbod op de Samsung Galaxy Tab 10.1 is van de baan. Dit is gisteren beslist door het hooggerechtshof in Australië. Apple had om een verbod gevraagd vanwege patentinbreuk. Echter heeft de rechter geoordeeld dat de Android tablet gewoon verkocht mag worden.

Op deze manier heeft Samsung niet alleen een overwinning maar ook een tegenslag. Eergisteren heeft een rechter in Frankrijk een eis voor een verbod op de iPhone 4S verworpen. Met deze overwinning heeft Samsung toch nog de mogelijkheid om de tablet te verkopen voor de kerst. Dit betekend dat de tablet dus wel in Australië uit gaat komen in tegenstelling tot eerdere berichten dat als de tablet verboden zou worden, hij niet in Australië uit zou komen.

Samsung en Apple zijn verwikkeld in ongeveer 30 rechtszaken in 10 landen. Beide bedrijven beschuldigen elkaar van het schenden van patenten.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.