Nieuws: Veel ontslagen Motorola na overname Google

Onlangs heeft Google Motorola overgenomen. Na de overname blijkt dat er 4000 banen verloren zullen gaan bij Motorola. Dit heeft te maken met het feit dat Google Motorola wil terugtrekken van de verliesgevende markten en dat er minder toestellen uit zullen komen.

In totaal zal er 20% van de banen verdwijnen bij Motorola. De medewerkers zouden inmiddels ingelicht zijn door Motorola aldus Dennis Woodside, de nieuwe CEO bij Motorola. Dat de banen verloren gaan is niet het enigste, ook gaat er één derde van de 94 kantoren wereldwijd helemaal dicht. Amerika zou het meest getroffen worden door de ontslagronde.

Wat verdere veranderingen bij Motorola gaan worden is nog onduidelijk. Wel doen de geruchten de ronde dat Google en Motorola bezig zijn een eigen besturingssysteem te ontwikkelen voor Motorola telefoons. Hierdoor heeft Motorola de mogelijkheid, om net als Apple, software en hardware binnen het bedrijf te ontwikkelen.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.