Nieuws: Veel Android- en iPhoneapplicaties onveilig

Applicaties als LinkedIn, Netflix, Foursquare blijken de gegevens niet veilig op te slaan. Hetgeen een serieus veiligheidsprobleem is voor Android en iPhone. Beveiligingsbedrijf ViaForensics heeft hier onderzoek naar gedaan.

Er is onderzoek gedaan naar diverse applicaties, hieruit blijkt dat het relatief gemakkelijk is om wachtwoorden, gebruikersnamen en andere gegevens te achterhalen. Op Android blijkt de Gmail niet alle gegevens veilig op te slaan, terwijl de iPhone Gmail-applicatie juist als 1 van de besten uit de test komt. Het zelfde geldt voor Netflix. Netflix heeft al laten weten de Android Applicatie aan te gaan passen.

Foursquare geeft aan al maatregelen te hebben genomen tegen de issues. Deze update is afgelopen dinsdag uitgerold aldus Foursquare.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.