Nieuws: USB Host mogelijk op HTC One X

Onlangs is er een alternatieve kernel gepubliceerd op het XDA Developers forum welke het mogelijk maakt om gebruik te maken van USB host functionaliteit  op de HTC One X. Echter als je hiervan gebruik wilt maken dien je wel root toegang te hebben op het toestel.

Volgens de ontwikkelaars op XDA zou de aangepaste kernel een aantal verbeteringen voor de Tegra 3-drivers bevatten. Verder is er aangekondigd dat in de toekomst het mogelijk gaat zijn om de One X over te klokken via deze kernel.

Het zal niet onbekend zijn dat er voor de HTC telefoons custom roms zijn. Ook is dat al het geval voor de nieuwe One X. De mogelijkheid om andere kernels te installeren is nog niet zo heel lang mogelijk. Hiervoor dient de fabrikant de broncode vrij te geven, iets wat HTC heeft gedaan voor de One X. Door deze vrijgave is het voor ontwikkelaars mogelijk om een eigen kernel te schrijven voor de telefoon.

Met de mogelijkheid om de telefoon te gebruiken als USB host is er de mogelijkheid om bijvoorbeeld een USB stick aan te sluiten. Maar dat is zeker niet het enige. De ontwikkelaars zijn er namelijk al in geslaagd om een webcam en een monitor aan te sturen via deze functionaliteit.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.