Nieuws: Update HTC One X maakt WiFi onbruikbaar

android-logo-whiteOnlangs heeft HTC een update uitgebracht voor de One X. Echter wordt na het installeren WiFi onbruikbaar voor sommige gebruikers. De update welke via OTA (Over The Air) wordt aangeboden is 35 MB en zou de systeemstabiliteit moeten verbeteren.

Echter in plaats van verbeteren hebben gebruikers problemen met het verbinden met reeds bekende netwerken. Deze zijn niet meer te vinden of er is nauwelijks meer WiFi ontvangst.

Wat opvalt is dat het euvel zich niet bij alle One X gebruikers voor doet. Als men contact opneemt met HTC wordt het advies gegeven om een Factory Reset te doen, echter blijkt dit niet het probleem op te lossen. Wat het probleem wel oplost is het toestel rooten en vervolgens de update te verwijderen. Op het forum van XDA is hier een handleiding over te vinden.

Op de Facebookpagina van HTC is te lezen dat het op dit moment aan het onderzoeken is hoe dit kan gebeuren. “Er wordt op dit moment onderzoek gedaan naar eventuele WiFi problemen naar aanleiding van de laatste update.” aldus HTC. Hoogstwaarschijnlijk komt HTC met een nieuwe update om het probleem op te lossen, wanneer deze komt is niet bekend.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.