Nieuws: Untethered jailbreak iOS5

Of toch niet? Momenteel is alleen een iPhone 3GS met de oude bootrom untethered te jailbreaken, de rest is tethered. Veel mensen die momenteel nog een gejailbreakte iOS-apparaat hebben met iOS 4.x.x erop vragen zich vast en zeker af of er een untethered jailbreak van iOS 5 komt.

 

 

iOS 5 is nog niet uit, maar de Gold Master-versie van iOS 5 voor ontwikkelaars is inmiddels al wel vrijgegeven. Deze Gold Master-versie en alle voorgaande beta’s van iOS 5 waren al te tethered te jailbreaken met tools als Greenpois0n en RedSn0w. Een untethered jailbreak was niet mogelijk, omdat jailbreak-hackers hun exploits willen bewaren voor de uiteindelijke versie van iOS 5.

In september werd de eerste editie gehouden van het MyGreatFest, een evenement voor bekende jailbreak-hackers. Hier was onder andere het Chronic-Dev Team aanwezig. Het Chronic-Dev Team wist te melden dat ze bezig zijn met een untethered jailbreak voor iOS 5, ze hebben hier genoeg exploits voor gevonden in de beta. Volgens hun zullen we er ook een iPad 2 met iOS 5 erop untethered kunnen jailbreaken.

Als je nu in het bezit bent van een gejailbreakte iOS-apparaat, raden we je aan te wachten met iOS 5 downloaden totdat er een untethered jailbreak voor is vrijgegeven. Zodra deze jailbreak is vrijgegeven, kun je het meteen lezen op onze website. Deze untethered jailbreak zal, als alles goed verloopt bij het Chronic-Dev Team, enkele dagen na de release van iOS 5 vrijgegeven worden.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.