Nieuws: TSMC begonnen met productie A6 processor Apple

TSMC zou begonnen zijn met het fabriceren van de testbatch A6 processoren voor Apple. De batch moet begin volgend jaar klaar zijn. De A6 processor is de opvolger voor de A5 die in de huidige iDevices van Apple zit.

Welke producten gebruik gaan maken van deze processoren is niet bekend. Volgens diverse bronnen zou de nieuwe processor over 4 cores beschikken en dus een stuk sneller zijn dan de huidige A5 serie. TSMC zou al een aantal tests voor Apple hebben uitgevoerd om te kijken of ze de daadwerkelijke producent mochten worden van de processor.

Apple wou naar een andere fabrikant overstappen voor de processoren, het lijkt er nu op dat TSMC het stokje van Samsung over gaat nemen. Waarom Apple deze zet doet is niet bekend. De meest voor de hand liggende reden zou zijn, niet afhankelijk zijn van 1 fabrikant.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.