Nieuws: Trojan haalt malware-update uit de Android Market binnen

Voor Android is er onlangs door F-Secure een nieuwe vorm van malware ontdekt. De gebruiker installeert een onschadelijke applicatie, welke vervolgens zich gaat updaten met een Malware update.

Het is niet de eerste trojan voor Android, maar wel is de methode hoe de trojan werkt nieuw. De applicatie is deels chinees en lijkt niet in de Android Market te staan. Zodra de applicatie geinstalleerd is geeft hij direct aan dat er een update beschikbaar is. Deze update bevat de daadwerkelijke Trojan.

Via een exploit in Android 2.2 krijgt de malware roottoegang op het apparaat. Volgens F-Secure is de trojan een variant op de DroidKungFu trojan. Deze is al eens eerder opgedoken. Via de malware kunnen persoonlijke gegevens achterhaald worden, url’s worden geopend en bestanden worden verwijderd.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.